Gå til sidens hovedinnhold

Krever tiltak mot ledighet

Arbeidsledigheten øker mest i indre øst, og nå frykter Ap at det ikke finnes tiltak spesielt retta mot utsatte områder.

OSLO ØST: - Vi er bekymret over arbeidsledigheten på østkanten, og kanskje særlig i Gamle Oslo, sier Karin Yrvin (Ap), som nå vil ha lokale tiltak for å hindre at forskjellene øker ytterligere mellom øst og vest.

Store forskjeller

Bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka og Søndre Nordstrand topper arbeidsledighetsstatistikken med 5,2 prosent. Til sammenlikning har Bydel Vestre Aker bare 2 prosent. Nå frykter Arbeiderpartiet at Nav ikke tar hensyn til bydelsforskjellene.

- Områder som allerede har utfordringer rammes hardere, og her må vi være tidlig ute med tiltak, sier Håkon Haugli (Ap).

- Vi ser jo nå at det er store forskjeller og vi frykter at Nav bare smører likt utover hele byen uten å ta hensyn til at arbeidsledigheten slår ulikt ut, sier Haugli.

Må ha samarbeid

Haugli og Yrvin vil nå ha offentlige finansierte tiltak for å stimulere til økt aktivitet i næringslivet.

- Det offentlige må legge til rette blant annet for å forenkle muligheten til å starte næringsvirksomhet. I tillegg vil vi ha offentlige midler til investeringer, sier Haugli, som krever at byrådet kommer på banen.

- Vi må ikke spille ping-pong om hvem som har skylda, her er det viktig at vi får til et samarbeid mellom staten og byrådet, sier han, og avviser at Høyres ønske om skattelette vil bidra til økt næringslivsaktivitet.

- Den nordiske modellen med høyt skattenivå har vist seg å være svært konkurransedyktig fordi vi har så bra fellesgoder. Det gjør at bedriftene får det lettere, sier han.

Skal kjempe for kronene

Arbeiderpartiet har allerede gjort det klart at de går til valg på å bevare dagens skattenivå, og skiller seg dermed klart fra høyresida. Likevel mener Haugli og Yrvin det er viktig at indre-øst-benken på Stortinget blir flinkere til å samarbeide.

- Vi må revitalisere indre øst, og det kan vi få til med samarbeid på tvers av partigrensene. Andre regioner har gjort dette lenge, og det kan vi i Oslo lære av, sier Yrvin, som lover bedre tider hvis Ap kommer i posisjon etter valget.

- Vi skal kjempe for hver krone, smiler hun.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner