RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever tre års fengsel

Sist oppdatert:
Statsadvokaten mener de to bestikkelses-tiltalte forretningsmennene i Bergen må dømmes til tre års fengsel.

I straffesaken mot de to forretningsmennene i Bergen tingrett, la statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen ned påstand om tre års fengsel. Men bare halvparten av straffen var ubetinget, skriver Bergens Tidende.

Rettssaken ble omsider avsluttet med prosedyrer torsdag, etter å ha vært forsinket over èn uke. De to bergenserne er tiltalt for å ha forsøkt å bestikke advokat Bertram Vedeler til å skrive under en erklæring som ville ha reddet Carl Fredrik Seim fra konkurs. I erklæringen skulle Paleum, som Vedeler var styreformann for, bekrefte at Seim hadde et åtte millionerskrav i selskapet.

Vedeler hevder at han ble tilbudt 180.000 kroner i kontanter og panteobligasjoner verdt tre millioner kroner for å signere. Han signerte ikke papirene, men bestemte seg heller for å ta opp framtidige telefonsamtaler med forretningsmennene på bånd. Samtalene ble overlevert politiet og mennene ble pågrepet.

- I denne saken dreier det seg om store verdier. Dersom Bertram Vedeler hadde gått med på de forhold som de to er tiltalt for å prøve å få ham til, så kunne konsekvensen vært at et eiendomsselskap kunne påføres en kostnad på åtte millioner og et konkursbo ville bli påført en gjeld på fem millioner, sa Stolt-Nielsen i retten, ifølge BT.

Begge to nekter straffskyld for både bestikkelser og korrupsjon, som tiltalen lyder på. Forsvarerne nedla påstand om full frifinnelse for begge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere