Gå til sidens hovedinnhold

Krever umiddelbar løslatelse av ukrainske demonstranter

Kiev (NTB-AFP): Den ukrainske opposisjonslederen Vitalij Klitsjko krever at alle demonstranter som har blitt pågrepet de siste par månedene, må løslates umiddelbart.

Klitsjko talte søndag ettermiddag til de mange tusen demonstrantene som hadde samlet seg i den ukrainske hovedstaden Kiev for å delta i nye protestaksjoner. Om lag 50.000 hadde ifølge nyhetsbyrået AFP trosset kulden og møtt opp på Uavhengighetsplassen.

Klitsjko avviser amnestiet som myndighetene vedtok tidligere i uken og som har som betingelse at demonstrasjonene stanser og barrikadene rives før noen blir løslatt.

Den tidligere verdensmesteren i boksing kom søndag tilbake til Kiev etter å ha deltatt på sikkerhetskonferansen i München. Der hadde han bedt om at det internasjonale samfunnet må mekle og hjelpe til med å finne en løsning på konflikten i Ukraina.

- Jeg møtte USAs utenriksminister John Kerry på lørdag, og vi snakket om mulighetene for internasjonal mekling i våre forhandlinger med president Janukovitsj, sa Klitsjko. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto