Da Gjenopptakelseskommisjonen torsdag kveld varslet at en avgjørelse i saken ville komme fredag hevder Treholts advokat Harald Stabell at han ikke var informert om dette.

Torsdag holdt Gjenopptakelseskommisjonen et ekstraordinært møte. Fredag vil de holde en pressekonferanse klokken 13.30, for å treffe en avgjørelse om Treholt-saken skal gjenåpnes. Dette opplyste Gjenopptakelseskommisjonen i en pressemelding torsdag.

Les også: Treholt-saken avgjøres torsdag

Når krever Stabell at avgjørelsen blir utsatt. Han fikk en melding fra media om avgjørelsen da han hadde vært på et teaterstykke klokken 22 torsdag kveld, skriver VG.

- Det hadde vært vanlig folkeskikk å varsle oss om dette i forkant. Dette er alt annet enn tilfredsstillende, sier Stabell til VG Nett.

Tirsdag denne ble de fem strengt hemmelige sidene i dommen i Treholt-saken offentliggjort.

Ber om innsyn
Stabell ber i et brev til Gjenopptakelseskommisjonen om innsyn i notatene forsvarerne til Treholt tok i forbindelse med Ørnulf Toftes forklaringer under lukket rett i 1985.

Stabell ønsker at kommisjonens avgjørelse utsettes inntil han har fått innsyn i disse notatene.

- Det hevdes nemlig at disse har stor betydning for vurderingen av troverdigheten til Ørnulf Tofte og POT i denne saken, skriver Stabell.

Les også: Her er de hemmelige Treholt-dokumentene.

Arne Treholt ble i Eidsivating lagmannsrett dømt til 20 års fengsel for å ha overlevert hemmelige opplysninger til sovjetisk etterretningstjeneste.

Nettavisen følger saken.