Gå til sidens hovedinnhold

KrF: - Svært alvorlig og kritikkverdig

KrF mener at det ikke kan bevises at justisminister Anders Anundsen (Frp) bevisst har gitt informasjon til Stortinget som han måtte ha visst ikke var korrekt.

Derfor stemmer KrF ikke for mistillitsforslaget fra de rødgrønne mot justisministeren i tirsdagens stortingsmøte.

KrF ønsker derimot at Stortinget uttaler at Anundsen på en «svært alvorlig og kritikkverdig» måte ikke har opplyst Stortinget på en god nok måte, fremholdt KrFs Hans Fredrik Grøvan under asyldebatten.

KrF mener at et en ambisjon om å øke antall returer har overskygget politikkendringen som skulle føre til en mykere linje overfor lengeværende asylbarn.

– Det framstår for oss som rimelig klart at måltallfokuset har trumfet det meste, og at det har påvirket utsendelse av lengeværende asylbarn. Det er etter KrFs syn svært alvorlig og kritikkverdig, sa Grøvan.

Likevel:

– Hans mangelfulle orientering fremstår ikke som en handling mot bedre vitende. Det er samtidig alvorlig at han gjennom et helt år, ikke på noe tidspunkt har fulgt opp politikkendringen, sa Grøvan.

KrF-representanten ga honnør til Bergens Tidende, som har avdekket flere av forholdene som ble tema for undersøkelsene og høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget – om justisministeren har brutt opplysningsplikten overfor Stortinget.

Mistillitsforslaget fra Ap, SV og Senterpartiet kommer ikke til å få flertall under avstemningen tirsdag, men det vil bli vedtatt kraftig kritikk av Anundsen. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene