RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF advarer Erna mot slalåm i Stortinget

Oslo (NTB): Regjeringsplattformen er full av enkeltsaker som KrF er uenig i. Høyre og Fremskrittspartiet kan likevel sikre flertall dem - for eksempel ved hjelp av Venstre.

Men slalåmkjøring i Stortinget vil ha sin pris, fastslår KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen overfor NTB. Han advarer Høyre og Fremskrittspartiet mot å spille samarbeidspartiene KrF og Venstre ut mot hverandre.

- Vi er oppmerksomme på at KrF eller Venstre kan komme til å sikre flertall for et forslag den andre er imot. Det kan gi det ene partiet en søt seier i første sving, men bli atskillig surere etter hvert, sier Syversen.

Han mener Venstre og KrF er best tjent med å holde sammen - i det han beskriver som konstruktiv opposisjon til den nye regjeringen.

- Vi er klar over utfordringene ved at vi ikke er i regjering. Erna Solberg kan kjøre slalåm og sikre flertall for enkeltsaker med ulike partier. Men jeg regner med hun tenker nøye igjennom ulempene ved en slik strategi. Det vil neppe være verdt det på lang sikt å utfordre samarbeidspartiene på Stortinget, sier Syversen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere