*Nettavisen* Nyheter.

KrF åpner for krav om statsråd-avganger

Oslo (NTB): Statsråder og etatsledere må være forberedt på å gå av hvis 22. juli-kommisjonen dokumenterer grov tjenesteforsømmelse. Det mener Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide.

- Før 22. juli var det ikke gjort god nok jobb i etatene når det gjelder beredskap og samarbeid mellom etatene, og å sette enkeltpersoner i stand til å gjøre en god nok jobb. Derfor mener jeg at vi var for naive. Vi må jobbe mer systematisk med sikkerhet, sier Hareide til Dagens Næringsliv.

Han varsler at folk i lederposisjoner må ta ansvar når kritikken kommer.

- Jeg tror at de som sitter i posisjoner må være klare til å ta ansvar, og særlig de som sitter i lederposisjoner. Ikke minst må de i toppolitiske lederposisjoner være forberedt på det. Jeg tror likevel at dette ikke skal bli noe politisk spill, men at vi skal gjøre det vi kan for å forbedre vår sikkerhet. Det er dét dette handler om, sier Hareide.

I ytterste konsekvens må statsråder og etatsledere være forberedt på å gå av, mener KrF-lederen.

- Ja, det mener jeg. Men jeg kommer ikke til å begynne i den enden, å se på hvem som sitter med det personlige ansvaret. Hovedpoenget må være hvordan vi kan bli bedre og gjøre Norge tryggere, sier Hareide. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.