RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF avviser rødgrønt frieri

Oslo (NTB): De rødgrønne kan glemme alle forsøk på å få Kristelig Folkeparti med på laget om de fortsetter etter valget. Det gir nestleder Dagrun Eriksen i KrF klar beskjed om.

På Senterpartiets landsmøte forrige helg fridde både Senterungdommens leder Sandra Borch og Sp-leder Liv Signe Navarsete til Kristelig Folkeparti. Den døra er imidlertid lukket, ifølge Dagrun Eriksen.

- Å gå inn og skulle være en slags fornyende kraft i en regjering som sitter med åtte års regjeringsslitasje vil være dødens posisjon for ethvert parti. Det vil være uaktuelt for KrF å skulle gå inn og påta seg en slik rolle, sier Eriksen, som fungerer som partileder i Knut Arild Hareides fravær, til Dagsavisen.

Eriksen sier hun takker høflig for å bli likt og ønsket, og at hun er veldig enig med dem som vil samle sentrum som en kraft i norsk politikk.

- Men jeg tror jeg her og nå kan si at det at er uaktuelt for oss å gå inn i en eksisterende regjering etter valget, sier Eriksen og gjør det klart at også den rødgrønne politikken gjøre det vanskelig.

Eriksen ledet strategiarbeidet i KrF som tidligere åpnet for at partiet kunne samarbeide med Arbeiderpartiet, men landsstyret gjorde vedtak om å gå til valg på regjeringsskifte. Dermed avklarte de spørsmålet for KrFs landsmøte i Trondheim om to uker. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere