Gå til sidens hovedinnhold

KrF-Bekkevold vil trekke seg

– Jeg kan ikke drive valgkamp for denne regjeringen.

På et arrangement i regi av Gambit H&K mandag kveld stilte Geir Jørgen Bekkevold opp for å dele sin mening om KrFs regjeringsdeltagelse. Han varsler allerede at han ikke stiller til gjenvalg på grunn av at KrF går inn i regjering med Frp.

– Plattformen for den nye regjeringen er ikke god nok for å forsvare løftebrudd. Andre får overta min plass i Telemark. Jeg kan ikke drive valgkamp for denne regjeringen, sa han.

Møteleder Stein Kåre Kristiansen har i flere tiår fulgt norsk politikk tett som journalist i TV 2. Han ledet møtet hvor Bekkevold annonserte sin mulige avgang og tror Bekkevold må gjøre alvor av sine trusler.

- Det er er ingen quick fix for Kristelig Folkeparti. De burde gått i regjering allerede etter Erna Solbergs valgseier i 2013. Istedet har de gravd seg lenger og lenger ned i gjørma. De kommer seg ikke så lett opp derfra, og jeg tror det er større sannsynlighet at de ligger under sperregrensen enn over ved neste stortingsvalg, sier Kristiansen til Nettavisen Økonomi.

- Ville det sett lysere ut om de hadde sluttet seg til den andre siden?

- Nei, da kunne veien tilbake vært enda lenger.

Les også

Utvider regjeringen med KrF - møtt av demonstranter på Slottsplassen

Innvandringspolitikken

Bekkevold reagerer på innvandringspolitikken KrF er blitt enig med Frp om i den nye regjeringsplattformen. Han sikter spesielt til at regjeringsplattformen går inn for å bruke bistandsmidler for å få land til å ta imot egne borgere som er utvist fra Norge.

– Det er helt utrolig at KrF skal lede et bistandsdepartement, som skal bruke bistandsmidler som en brekkstang for å presse fattige mennesker i fattige land, sa Bekkevold i diskusjonen.

KrF-toppen sa at at det er meget uheldig at den meget omdiskuterte abortloven 2C, ikke ga gjennomslag for KrF.

– Det var veldig uheldig. Vi ønsket at det skulle være en intern debatt. Det ble en forhandling i mediene.

Håper KrF «kommer til seg selv»

KrFUs første nestleder Nikolai Skogan har nylig bekreftet at han trekker seg i protest. Det viser Bekkevold stor forståelse for.

– Det er ganske alvorlig. Utrolig trist. Det er en fyr som har gjort en kjempejobb. Det er utrolig trist at han trekker seg. Jeg tror at KrF en dag kommer til seg selv, og samler de som er rød og de som er blå, sa han.

På spørsmål om han kunne tenkt seg å være statsråd i Erna Solbergs regjering, fnyser Bekkevold av tanken.

– Jeg kunne ikke vært del av denne regjeringen. Det ville vært helt unaturlig. Og det tror jeg Erna Solberg er godt fornøyd med, sa Bekkevold fra scenen.

Bekymret for KrFs fremtid

Bekkevold peker fremover og er alvorlig bekymret for hvordan det vil gå med partiet.

– Jeg er veldig bekymret. Vi har hatt et landsmøte og ikke en eneste meningsmåling over sperregrensen. Jeg klarer ikke å se at denne plattformen skal klare å bidra positivt.

Les også

Sylvia Brustad slutter i Spekter

Les også

Bollestad må ta grep for å stanse overproduksjon av dyr norsk mat

Les også

Enorm oljeoptimisme: 8 av 10 ledere tror på vekst

Les også

Vippser Kiwi av pinnen

Kommentarer til denne saken