RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF foreslår frys i asylbarn-saker

Oslo (NTB): Kristelig Folkeparti fremmer fredag et forslag på Stortinget om å legge alle asylbarn-saker på vent inntil det blir innført en ny forskrift som ivaretar barnas interesser bedre.

«Stortinget ber regjeringen stille saker som omhandler lengeværende asylbarn i bero til en forskrift som sikrer at barns beste vektlegges sterkere i forhold til innvandringsregulerende hensyn, er på plass», heter det i forslaget.

KrF skal fredag, på Stortingets siste dag før sommerferien, fremme forslaget, opplyser kommunikasjonsrådgiver Dag A. Fedøy i KrF til NTB.

Tidligere denne måneden viste en opptelling som Klassekampen hadde gjort at nesten 300 asylbarn er blitt tvangsutsendt fra Norge i løpet av det siste året. Mange av barna som er blitt sendt ut, har vært lenge i Norge. Mandag uttalte Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press at dagens forskrift må endres. Det er tilfeldigheter som avgjør om asylbarn med langt opphold får bli i Norge, mener Press.

Samme dag varslet Sosialistisk Venstreparti at de vil gjøre asylbarn til valgkampsak i år. Alle som støtter barna må støtte SV, uttalte partileder Audun Lysbakken. Partiet foreslår at alle asylbarn som har vært mer enn tre år i Norge, får oppholdstillatelse. Dette vil innebære rundt 650 barn totalt.

KrF-nestleder Dagrun Eriksen lar seg ikke imponere. Hun mener at SV-forslaget er et bevis på at SV har gitt opp å få til noe i regjeringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere