*Nettavisen* Nyheter.

KrF-fylkeslag vil vrake Hansen

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Et flertall av partilagene i KrF ønsker ikke å se dagens andre nestleder videre i lederkabalen.

01.12.10 08:26

Et flertall av fylkeslagene i Kristelig Folkeparti (KrF) ønsker ikke at nestleder Inger Lise Hansen skal fortsette i partiledelsen.

Når valgkomiteen i KrF møtes onsdag, er dagens andre nestleder Inger Lise Hansen ignorert i et flertall av forslagene fra fylkeslagene, skriver Dagsavisen. 15 av 19 fylkeslag sier til avisen at de vil ikke ha med Hansen videre i ledertrioen. De øvrige fire fylkeslagene vil ikke uttale seg, eller de har ikke bestemt seg ennå.

- Soloutspill som skader
Fylkesleder i Oslo KrF begrunner skepsisen til Hansen med at han mener hun har hatt gjentatte soloutspill som har vært skadelige for KrF.

- Vi skal ha takhøyde i KrF, men det må være et tak. Og hun har gått igjennom det taket, sier han.

Også fylkeslederen i Sør-Trøndelag KrF, Espen Agøy Hegge, er negativ til Hansen.

- Hun oppfører seg ikke som en nestleder. Hun viser ikke lojalitet til partiet som helhet eller til partiets landsmøtevedtak, sier han.

- Jeg har mye å bidra med
- Hvilken nøkkelrolle bør - og ønsker du å ha - i KrF fremover, spurte Nettavisen Hansen på Civitas frokost 10. november.

- Jeg mener jeg har mye å bidra med fremover, men vet samtidig at når du legger hodet på blokken, risikerer du å bli kuttet, svarte Hansen Nettavisen.

Les også: - Tror du jeg har kortsluttet, Knut Arild?

- Hva med ditt sterke fokus på individets frihet, hvordan passer det med en sterk sentrumsprofil for partiet?

- Jeg mener KrF er et sentrumsparti, som tilhører en borgerlig tradisjon. Noen sier at jeg passer bedre i Høyre, men jeg tror mitt hjerte er godt forankret i KrF, sa Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.