*Nettavisen* Nyheter.

KrF krever bistandsbedring i budsjettet

KrF-leder Knut Arild Hareide etter møtet om asylpolitikk på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

KrF-leder Knut Arild Hareide etter møtet om asylpolitikk på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

KrF forventer et betydelig løft i bistandsbudsjettet når regjeringspartiene legger fram et nytt tilbud i budsjettforhandlingene onsdag ettermiddag.

11.11.15 19:30

– Ett av våre viktigste krav er å få gjort noe med bistandsbudsjettet. Hvis ikke vi klarer å få til forbedringer på bistandsbudsjettet ..., det tenker jeg er helt avgjørende for at vi skal få til en avtale, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til VG.

Han sier at personer som jobber med bistand har kommet med alarmerende meldinger, og at kuttene vil innebære kraftig svekkelse av kampen mot barnefattigdom og for å bedre kvinners helse.

Både Utenriksdepartementet og Statsministerens kontor avviser dette overfor avisen. Innsats mot barnedødelighet og for å bedre kvinners helse vil bli skjermet, fremholdes det.

Finanspolitikerne fra regjeringspartiene Høyre og Frp møter finanspolitikerne fra Venstre og KrF til nye forhandlinger klokka 17.30 onsdag ettermiddag. Regjeringspartiene vil da legge fram et tilbud nummer to til samarbeidspartiene, etter å ha fått tilbakemeldinger tirsdag.

Ved starten av forhandlingene sto partiene langt fra hverandre i spørsmål om bistandsmidler, oljepengebruk, sysselsettingstiltak, klimasatsing og avgiftsøkninger.

I utgangspunktet er fristen for enighet satt til fredag klokken 12. Det skal sikre at finanskomiteen rekker å levere sin innstilling til Stortinget innen fristen 20. november. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.