RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krf-leder Knut Arild Hareide: Kalt for landssviker og truet på livet


Leder i Krf Knut Arild Hareide har blitt truet på livet som følge av flyktningekrisen. Her under Krfs landsstyremøte i november.
Leder i Krf Knut Arild Hareide har blitt truet på livet som følge av flyktningekrisen. Her under Krfs landsstyremøte i november. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Knut Arild Hareide har vært gjennom den verste høsten siden han tok over som partileder.

Det forteller Hareide i et stort intervju med Dagbladet torsdag.

- Jeg er truet på livet, og folk har kalt meg landssviker og det som verre er, sier han åpenhjertig til Dagbladet.

Det har gått i ett siden ferien tok slutt i august, og valgkampen startet. Flyktningkrise. Budsjettkrise. Bistandskrise. Det har vært mange kriser.

Hareide framstår for mange som en av de fremste forsvarerne for flyktningene. Han har måttet tåle kritikk først for å ha en for liberal flyktningpolitikk, deretter for å ha gått med på et budsjettforlik som kutter i bistand og så et asylforlik uten nevneverdige tiltak for integrering og kommunene.

Mange mener han går for langt. Det gjør også nettrollene og andre innvandringskritikere.

- Denne høsten har hetsen tatt seg betydelig opp. Jeg kan forstå uroen i befolkningen, men nå er det blitt så drøyt at at det er blitt et samfunnsproblem. Det er helt uakseptabelt, sier Hareide til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere