*Nettavisen* Nyheter.

KrF mener Ap bidrar til et kaldere samfunn

Oslo (NTB): Arbeiderpartiets vedtak om å tillate assistert befruktning for enslige og åpne for eggdonasjon er et skritt mot et kaldere samfunn, mener Kristelig Folkeparti.

- Barnets behov og rettigheter må ha forkjørsrett, og hensynet til voksne må ha vikeplikt i de viktige veivalgene på dette området, sier Øyvind Håbrekke, som er partiets familiepolitiske talsperson.

Håbrekke reagerer sterkt på at Arbeiderpartiet nå sier ja til å endre lovverket slik at det blir tillatt med tidlig ultralyd til alle gravide, eggdonasjon og assistert befruktning for enslige.

- Summen av Aps standpunkter innen bioteknologien er et kaldere samfunn hvor ydmykhet og respekt for menneskeliv erstattes av en rettighetskamp på de sterkestes premisser, sier Håbrekke.

Til Adressa sier han at Ap er i ferd med å gjøre barn til en vare, noe familiepolitisk talsmann Arild Stokkan-Grande, representant fra Nord-Trøndelag Ap, tilbakeviser.

- Par som lengter etter å få barn, og som har det som sitt høyeste ønske, tror jeg langt ifra ser på barn som en vare. Jeg har sett hvor fortvilet de kan være, og jeg reagerer veldig sterkt på at han bruker denne typen karakteristikker, sier Stokkan-Grande til avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.