KrF og regjeringen bryter landbruksforhandlingene

Oslo (NTB): Kristelig Folkeparti og regjeringspartiene har ikke klart å bli enige om norsk landbruks- og matpolitikk. Forhandlingene er dermed brutt.

- Vi har hatt et godt samarbeidsklima i alle forhandlingsmøtene. Bruddet var rent politisk og skyldtes at regjeringen står for langt fra KrF i landbrukspolitikken til at vi kom til enighet, sier KrFs parlamentariske nestleder Line Henriette Hjemdal.

KrF har i forhandlingene satset på tre kort: Inntektsutjevning, økt matproduksjon og styrket jordvern. Partiet kom til kort.

- Vi har i hele prosessen vært åpne og ærlige på at inntekt, matproduksjon og jordvern er det viktigste for oss å få sterke formuleringer på. Særlig inntektsutjevning har vært et ankerpunkt. Der fikk vi dessverre ikke sterke nok formuleringer, sier KrFs parlamentariske nestleder Line Henriette Hjemdal.

KrF gir likevel ikke opp kampen for å ivareta landbrukets interesser, forteller Hjemdal. Partiet skal fremme en rekke forslag når landbruksmeldingen skal behandles.

- Vi vil fremme flere forslag for å stimulere til økt matproduksjon, styrket jordvern og tetting av inntektsgapet. Vi vil blant annet foreslå strategier på korn og kjøttproduksjon fra grovfôrbasert husdyrhold, vernehjemmel i jordloven og fondsavsetningsordning etter mønster fra skogfondet, sier Hjemdal. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.