RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF og Venstre ber Høyre-velgere satse gult og grønt

Oslo (NTB): Kristelig Folkeparti og Venstre oppfordrer Høyre-velgere å stemme på KrF eller Venstre for å unngå en regjering som består av kun Høyre og Fremskrittspartiet.

I et samkjørt utspill ber nå KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen og Venstres stortingskandidat Abid Raja Høyre-folk stemme taktisk ved høstens valg, skriver Nationen.

- Uavhengig av om du stemmer Høyre eller Venstre, får du borgerlig regjering. Stemmer du Høyre, overlater du til Høyre å bestemme om partiet vil styre med Frp eller med Venstre og KrF, sier Raja.

Raja, som har sagt opp ambassadejobben i India for å satse på en framtid som stortingsrepresentant for Akershus Venstre, kaller stortingsvalget et retningsvalg. Han forsøker å friste liberale Høyre-velgere til å satse på blågrønt i stedet for blåblått.

Syversens vurdering er lik Rajas, men han legger i tillegg til litt gulfarge.

- Det er en utfordring for en del høyrevelgere som er verdiorienterte og kanskje ikke ønsker et blåblått alternativ, men en regjering som også har et litt gult og grønt tilsnitt. De kan tenke litt strategisk når de går til stemmeurnene, sier Syversen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere