Gå til sidens hovedinnhold

KrF-politikerens personlige bilde tok helt av: - Treffer en nerve hos folk

Abortdebatten raser videre etter SVs landsmøtevedtak.

SVs landsmøte gikk i helgen inn for selvbestemt abort helt til uke 22 av svangerskapet og sier samtidig nei til obligatorisk rådgiving.

Les også: SV vil ha selvbestemt abort til uke 22

Det har skapt høy temperatur på mangt et hjemmekontor - og en av dem som reagerer heftig er KrF-politiker Jorunn Elisabet Gleditsch Lossius fra Lillesand.

I et personlig innlegg på Facebook viser hun frem sin egen graviditet - i uke 22, og skriver:

«Under ser dere et bilde av meg da jeg gikk gravid med minstemann i uke 22. Da hadde jeg en god kul på magen og allerede kjent tegn til liv i flere uker. Vi hadde gitt ham navn og begynt å synge og snakke til magen min fordi vi hadde lært av jordmor at nå var han stor nok til å kunne høre oss og kjenne igjen stemmene våre.»

Les også: Barnelegene slår alarm etter SV-vedtak: – Legger stort ansvar på kvinnene

– Responsen har vært enorm

Facebook-innlegget har skapt enormt engasjement.

Nettavisen har spurt Lossius om hvordan hun opplever responsen:

- Responsen, særlig i form av antall delinger, har vært enorm. Det tyder nok på at budskapet har truffet en nerve hos folk, og at mange synes at disse radikale forslagene om å frata barnet i magen alt rettsvern og utvide abortgrensen til over halvveis inn i svangerskapet er helt feil vei å gå. Jeg skjønner godt at folk, som jeg, er opprørte og fortvilte.

Innlegget har onsdag morgen 1.500 delinger.

Les mer: Fyrer løs mot SV: – Deres politikk gir mer fattigdom

På Facebook skriver hun videre at:

«Det er helt sjokkerende og dypt fortvilende at vi nå ser en situasjon i norsk politikk der partiene på venstresida bruker sine landsmøter til å frata barnet i magen alt rettsvern, og at de nærmest overbyr hverandre i hvem som vil gå lengst i å utvide abortgrensa. Og dette gjør de uten av det er noe krav hos befolkningen om en utvidelse av abortgrensene.»

- Utvidelse av dagens abortgrense til over halvveis inn i svangerskapet, er helt feil vei å gå med tanke på den kunnskapen vi i dag har om barnet i mors liv, og medisinskteknologisk utvikling gir oss muligheter til å redde premature barn stadig tidligere, -ja, helt ned til uke 23, sier Lossius til Nettavisen.

Les også: Høyre-topp ut mot Ap: – Dobbelmoralsk på importsmitte

- Ikke kun kvinnens kropp

Ifølge KrF-politikeren er barnet i magen allerede på et tidlig stadium «en svært avansert skapning, og et enkelt søk på nett viser oss de mest fantastiske bilder av et barn i uke 22».

- En abort vil aldri kun handle om kvinnens kropp - det vil alltid handle om to liv, mener hun.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk