*Nettavisen* Nyheter.

KrF-profiler med ultimatum til Høyre

Stortingspolitiker Kjell Ingolf Ropstad (KrF) sier måten denne regjeringen håndterer ting på i høst, får mye å si for KrFs relasjon til regjeringen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Høyre må legge til side søndagshandel og lage et sentrumsorientert budsjett. Hvis ikke kan det borgerlige samarbeidet ryke, mener to KrF-profiler.

22.09.15 07:31

– Dette er en skjebnehøst for borgerlig samarbeid, sier KrFs parlamentariske nestleder Hans Olav Syversen og stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad i et intervju med Vårt Land.

Syversen anser to saker som helt avgjørende for at ikke brede deler av KrF skal vende Høyre og et borgerlig samarbeid ryggen:

– Det gjelder søndagsåpent og statsbudsjettet. For dette er høstens to store saker. Hvordan disse utfordringene løses i høst, kan få veldig mye å si for forholdet mellom Høyre og KrF, sier Syversen.

Kjell Ingolf Ropstad peker på at KrF har en «krevende valgkamp» bak seg. Fra Frp er partiet blitt møtt med at kommuner bør si nei til flyktninger. Også før valgkampen har blå løfter om søndagsåpent «irritert mange tillitsvalgte i KrF».

– Derfor vil måten denne regjeringen håndterer ting på i høst, få mye å si for KrFs relasjon til regjeringen. De kan nå gjøre noen valg som kan avgjøre om forholdet blir bedre, sier Ropstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.