RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF: Regjeringen bryter eldreløftet

Oslo (NTB): Regjeringen løper fra løftet om 12.000 nye sykehjemsplasser innen 2015, mener Kristelig Folkeparti.

Om lag 3.000 gamle og syke venter på et heldøgnstilbud, og mange av landets eldre forventer en bedre eldreomsorg, påpeker partileder Knut Arild Hareide.

- Med dette budsjettet virker regjeringens mål om 12.000 nye sykehjemsplasser innen 2015 helt urealistisk. Så langt er det bygget under 1.000 nye plasser, og i budsjettet foreslås kun 1.750 nye plasser neste år. Det er uholdbart, fordi det ikke oppfyller regjeringens løfte, sier Hareide.

Partiet er ellers kritisk til regjeringens familiepolitikk med fjerning av kontantstøtten for toåringer, ingen ekstra barnehageopptak og økt foreldrepermisjon kun for pappa, slik at det blir mindre valgfrihet for familiene. Dessuten etterlyser KrF en sterkere satsing på læreren, ikke heldagsskole.

- Regjeringen bruker mer penger på å utvide heldagsskolen med en ekstra time kulturskole enn den bruker på å redusere drop-out-problemet. Budsjettets 600 flere lærere i ungdomsskolen er et skritt i riktig retning, men det er ikke nok. Dessuten er det behov for bedre etter- og videreutdanning for lærere, sier Hareide. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere