KrF-ros til Høie for mulig reservasjonsretrett

Oslo (NTB): Fungerende KrF-leder Dagrun Eriksen er glad helseminister vurderer å droppe forslaget om å la kommunene bestemme om leger skal få reservere seg mot å henvise til abort.

Forslaget om å overlate forvaltningen av reservasjonsretten til kommunene selv er blitt sterkt kritisert av Kristelig Folkeparti. Det er bare nasjonale bestemmelser som er i overensstemmelse med avtalen, ifølge KrF.

Nå uttaler Dagrun Eriksen at hun mener det er positivt at helseminister Bent Høie (H) har fått betenkeligheter rundt forslaget som er sendt på høring. Det viser seg nemlig å være lite populært. Statsråden åpner for at det ikke skal være opp til kommunene å avgjøre legenes reservasjonsmulighet, skriver Dagbladet.

Hun poengterer at muligheten til å reservere seg uansett må vurderes i lys av fastlegekapasiteten i den enkelte kommune.

Dersom saken ender med en nasjonal reservasjonsmulighet for fastlegene, er det en klar seier for KrF som har vært kritisk til forslaget om å la kommunene bestemme selv. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.