Gå til sidens hovedinnhold

KrF satser på mykere homopolitikk

Betyr ingen liberalisering av partiets verdipolitikk, ifølge KrF-ledelsen.

Oslo (NTB): Kristelig Folkeparti programfester for første gang i sin historie homofile pars rettigheter som foreldre, skriver VG.

I programkomiteens utkast til partiprogram for perioden 2013 til 2019 kommer det fram at KrF vil skrinlegge den aktive kampen mot den kjønnsnøytrale ekteskapsloven.

«KrF er opptatt av å sikre ekteskapet mellom mann og kvinne i lovverket. Dette har vist seg å være den mest stabile rammen rundt barns oppvekst (...). Samtidig har samfunnet også et ansvar for å sikre barns og voksnes juridiske rettigheter uavhengig av foreldrenes samlivsform. KrF vil sikre likekjønnede pars behov for juridisk trygghet i lovverket», heter det i utkastet som VG har fått tilgang på.

Det er ikke meldt inn endringsforslag til formuleringen. Dermed blir dette etter alt å dømme vedtatt som KrFs nye politikk på landsmøtet i Trondheim til helgen.

KrF-nestleder og leder i programkomiteen Dagrun Eriksen avviser at formuleringen betyr liberalisering av partiets verdipolitikk.

- Det er ingenting som tyder på at partiet ligger i forkant av det programkomiteen foreslår. Samtidig opplever jeg at partiet er samstemt om dette, og det er en viktig erkjennelse. Så har vi denne presiseringen om at det gjelder foreldre så lenge de er to, sier Eriksen. (©NTB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller