KrF sikrer strilekortet

Foto: Marit Hommedal, NTB Pluss

KrF sikrer flertall for strilekortet ut året. Partiet bryter dermed med samarbeidspartiene Høyre og Frp i saken.

Høyre og Fremskrittspartiet vil avvikle ordningen når prøveperioden går ut 31. mai, mens de andre partiene ønsker å forlenge ordninigen ut 2006. På et gruppemøte i KrFs fylkestingsgruppe mandag bestemte KrF seg for å støtte en forlengelse av miljøkortet ut året. Dermed er det flertall for ordningen som gir billigere reise for kollektivreisende over Nordhordlandsbrua.

KrFs gruppeleder Pål Kårbø sier til Kystradioen at saken ble debattert lenge, og at gruppen var delt. Men konklusjonen ble til slutt at KrF vil stemme for forlengelse av ordningen i Fylkesutvalget 15. mai.

Partiet vil derimot ikke gå inn for å utvide ordningen til å gjelde reisende fra Os, Askøy, Sotra og Øygarden i denne omgang.

Frps gruppeleder i Hordaland, Terje Søviknes, vil ikke kommentere KrFs avgjørelse før etter et felles gruppemøte mellom de tre samarbeidspartiene mandag, melder lokalradiostasjonen.

Også i samferdselsutvalget stemte KrF for å opprettholde ordningen ut året. Da var imidlertid ikke Senterpartiet til stede, og Frp sikret flertall for å avvikle ordningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag