Gå til sidens hovedinnhold

KrF: - Tiden er ikke inne for anerkjennelse i FN

Oslo (NTB): Tiden er ikke inne for en anerkjennelse av palestinerne i FN, sier KrFs Dagfinn Høybråten. Han mener dette kan få alvorlige konsekvenser både for FN og for bistandsinnsatsen i området.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) fastslo onsdag morgen at Norge følger blant annet Danmark og vil stemme ja til å gi palestinerne status som observatørstat i FN.

- Vår holdning er at tiden ikke er inne for en slik anerkjennelse. Palestinerne fremstår om mulig mer splittet enn noen gang etter Gaza-krigen. En anerkjennelse må bygge på en fremforhandlet fredsløsning mellom partene. Derfor burde man nå heller legge press på dem til å komme tilbake til forhandlingsbordet istedenfor å gi en status i FN som i verste fall kan splitte FN og svekke FNs slagkraft, sier Høybråten til NTB.

Høybråten som sitter i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, legger til at USA har kommet med klare advarsler mot en anerkjennelse i FN.

- Det ligger klare advarsler fra amerikanerne om at de vil trekke tilbake støtte, ikke bare til FN, men også til bistandsinnsatsen i området, sier han. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021