Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF-topp mener partiet bør gå i regjering

Pål Kårbø mener KrF kan vokse på å samarbeide med eller gå inn i regjeringen.
Pål Kårbø mener KrF kan vokse på å samarbeide med eller gå inn i regjeringen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Avtroppende leder i Hordaland KrF, Pål Kårbø, tror partiet vil tjene på å takke ja til invitasjonen om å slutte seg til Erna Solbergs regjering.

Kårbø sier til Klassekampen at han mener det er på tide å snu i spørsmålet om samarbeid, og rådet i avskjedstalen til det viktige fylkeslaget er klart: Partiet bør akseptere statsminister Erna Solbergs (H) invitasjon til å slutte seg til den blågrønne regjeringen.

– Vi må ta konsekvensen av valgnederlaget og aktivt søke en vekststrategi. For meg handler det om å gå mot regjeringen, gjerne i form av aktiv deltakelse. Det er der makten ligger, sier Kårbø.

– Vi gikk kraftig tilbake, og dagens strategi har ikke gitt en stor økning i etterkant. Da må vi stikke fingeren i jorda.

Flere andre fylkesledere avviser derimot å regjere sammen med Frp og viser til fjorårets vedtak om at et slikt regjeringssamarbeid er uaktuelt. Lederne i Nord-Trøndelag og Nordland sier de fortsatt forholder seg til det vedtaket. Johan Øvstebø i Møre og Romsdal er derimot noe mer tvilende.

– Hvis konklusjonen er at sentrum er borte fra norsk politikk, har vi to alternativer. Da må man velge å gå til høyre eller venstre, sier han, men håper det fortsatt er mulig å «skape en sentrum-høyre allianse uten Frp».

(©NTB)

Les også Gunnar Stavrums kommentar: KrF åpner døren på gløtt for å gå inn i regjeringen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!