RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF-topp ønsker regjering uten Jens

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Mener KrF må gå til valg på å skifte ut dagens regjering.

Oslo (NTB): Parlamentarisk leder Hans Olav Syversen i Kristelig Folkeparti mener et eventuelt ikke-sosialistisk flertall etter valget i 2013 må føre til en ikke-sosialistisk regjering.

Syversen er klar på at Norge trenger en ny regjering uten Arbeiderpartiet, skriver Vårt Land.

- KrF har et grunnleggende ståsted på ikke-sosialistisk side, dette får også utslag i naturlige samarbeidspartnere, sier Hans Olav Syversen til avisen.

Syversen er dermed en av flere som den siste tiden har pekt på hvem KrF bør søke samarbeid med etter stortingsvalget i 2013.

- Denne opplevelsen har ikke blitt noen mindre etter å ha sett den rødgrønne regjeringen i aksjon, sier Syversen som mener KrF må gå til valg på å skifte ut dagens regjering.

- Jeg sier ikke at vi skal lukke Ap-døren for alltid, men slik situasjonen er nå, fremstår ikke et slikt samarbeid naturlig, mener KrF-eren.

I forrige uke gikk Dagfinn Høybråten ut og mente KrF har like mye å hente i verdispørsmål på venstresiden, som på høyresiden i norsk politikk. Syversen ser annerledes på situasjonen, men han ser ikke for seg at Kristelig Folkeparti sitter i regjeringen med Fremskrittspartiet.

- Til det er vi for forskjellige, sier Syversen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere