RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

KrF vil ha mer statlig styring

Sist oppdatert:
KrF-leder Dagfinn Høybråten vil ha mer statlig styring av markedskreftene og varsler kamp mot Høyres skattelettepolitikk.

- Markedstenkningen har tatt helt over. Jeg og KrF ønsker å ta et rom som jeg tror er større enn før, et rom for verdier som ikke er rent materielle, et rom som ikke handler om penger, et rom der det ikke er plass for markedsliberalister, sier Dagfinn Høybråten til Aftenposten.

Han erkjenner at et eventuelt regjeringssamarbeid med Høyre dermed kan bli utfordrende.

- Jeg utfordrer det verdikonservative Høyre, det som ikke er så opptatt av kroner og øre, av kalkulatoren, sier Høybråten.

KrF-lederen akter ikke å gi ved dørene dersom høstens valg skulle resultere i regjeringsskifte og forhandlinger mellom hans eget parti, Høyre og Venstre om en ny regjeringsplattform.

- Vi vil være tøffe på dette området. Det er helt avgjørende for oss å få gjennomslag for en mer menneskelig politikk i en ny regjeringsplattform, sier Høybråten som også varsler kamp mot Høyres skatelettelser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere