KrF vil ha to barnehageopptak i året

Oslo (NTB): Kristelig Folkeparti foreslår i sitt alternative budsjettforslag som legges fram senere denne måneden at 360 millioner kroner skal brukes på å innføre to årlige opptak i landets barnehager.

I dag er det viktig å få barn før midnatt 31. august for å få plass i barnehage når barnet fyller ett år. Barn som blir født 1. september eller senere, risikerer å måtte stå i barnehagekø nesten dobbelt så lenge som dem som kommer til verden innen fristen.

- Det regelverket som gjelder er så absurd at det må avskaffes raskest mulig, sier familiepolitisk talsmann Øyvind Håbrekke i KrF til Vårt Land.

KrF foreslår derfor i sitt alternative statsbudsjett som legges fram 19. november å bruke 360 millioner kroner ekstra til å bygge opp kapasiteten. Forslaget innebærer to årlige opptak. Det vil øke behovet for barnehageplasser med 9.000, ifølge partiets beregninger. KrF skal legge penger inn i budsjettet som skal dekke halvparten av dette beløpet.

- Vi bruker to år på å bygge opp den nødvendige kapasiteten. Det er viktig at det er kvalitet og seriøsitet over barnehagene, sier Håbrekke.

KrF er dermed enig med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti i saken. I Høyre har Linda Hofstad Helleland i programkomiteen utarbeidet et forslag til landsmøtet til våren om å vedta løpende opptak der foreldre skal få plass til barnet fra ettårsdagen. I Fremskrittspartiet ønsker man også løpende opptak til barnehager fra barna er ett år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.