RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF vil kjempe for å beholde sexkjøpsloven

Oslo (NTB): Motstanden mot sexkjøpsloven er stor, men KrF vil kjempe knallhardt for at den omstridte loven ikke forsvinner.

- Dette er en av de viktigste sakene for oss, sier nestleder i justiskomiteen på Stortinget, Kjell Ingolf Ropstad, til Aftenposten.

Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen sa til Aftenposten onsdag at det bare er et tidsspørsmål før sexkjøpsloven forsvinner. Både Høyre, Venstre og Frp ønsker å reversere den, og de borgerlige ungdomslederne uttrykte i Vårt Land samme dag utålmodighet og ønske om fortgang i skrotingen av loven.

Loven ble innført av den rødgrønne regjeringen i 2009 og førte til at salg av sex er tillatt, mens kjøp av sex er forbudt. Loven evalueres nå av analyseselskapet Vista Analyse, og en rapport skal leveres i juni. Evalueringen skal føre til en stortingsmelding.

En måling som Sentio nylig gjennomførte for Klassekampen, viser at et flertall av befolkningen ønsker å beholde dagens forbud mot sexkjøp. KrF-leder Knut Arild Hareide har tidligere sagt at loven er en prestisjesak for partiet. Kjell Ingolf Ropstad understreker overfor Aftenposten at regjeringen, Venstre og KrF forvalter flertallet i fellesskap, og at partiet vil kjempe knallhardt for å beholde loven.

- Jeg setter min tiltro til at Høyre og Erna Solberg, som Norges andre kvinnelige statsminister, ser at det vil være særdeles dårlig likestillingspolitikk å reversere denne loven, sier Ropstad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere