*Nettavisen* Nyheter.

KrFs fylkesledere tror på seier i oljestriden

Oslo (NTB): Flere fylkesledere i KrF tror partiet vinner striden om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Lysten på å sitte i en regjering som sier ja til oljeleting i de sårbare områdene i nord, er liten.

- Nei, vi kan ikke gå inn i en regjering som åpner for boring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, sier Malin Stensønæs i Akershus KrF til Dagsavisen.

Flere fylkesledere er enig med Stensønæs, blant annet Erik Lunde i Oslo, men ikke alle er like kategoriske på at partiet ikke kan gi seg i spørsmålet om oljeboring.

Andre svarer det er lite trolig at KrF kan gå inn i regjering uten at de vinner oljekampen. Både KrF og Venstre gikk til valg på et nei, mens Høyre og Frp vil åpne opp for oljeboring.

- Av alt som har vært lagt på bordet i løpet av dagen, er dette selvfølgelig også et tema, sier Venstre-leder Trine Skei Grande om den første sonderingsdagen på Radisson Blu i Nydalen i Oslo mandag ettermiddag.

Mange av KrFs fylkesledere sier til Dagsavisen at de tror Venstre og KrF vil vinne gjennom med kravet om nei til oljeboring. Likevel er det på det rene at det med Høyre, Frp og Arbeiderpartiets ja, er soleklart flertall for dette på Stortinget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.