RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kommunikasjonssjefen i Kristelig Folkeparti, Mona Høvset, bekjentgjorde på Facebook i helgen at hun har en homofil samboer.
Kommunikasjonssjefen i Kristelig Folkeparti, Mona Høvset, bekjentgjorde på Facebook i helgen at hun har en homofil samboer.

KrFs kommunikasjonssjef er homofil samboer

Sist oppdatert:
Kommunikasjonssjefen i Kristelig Folkeparti, Mona Høvset, bekjentgjorde på Facebook i helgen at hun er homofil samboer, skriver Dagen.

Nyheten kommer få uker etter at KrF-leder Knut Arild Hareide deltok på Oslo Pride, noe som skapte rabalder i partiet og har ført til utmeldinger og harde beskyldninger fra enkelte.

– KrF blander seg ikke inn i sine ansattes privatliv. Man bør ikke sette spørsmålstegn ved lojaliteten til KrFs politikk og program hos en medarbeider som gir alt i innsatsen for partiet, skriver generalsekretær Hilde Frafjord Johnson i en kommentar til Dagen.

Vil ikke ha omtale

Valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU er usikker på hvordan dette vil påvirke KrF.

– Du kan vinne noe blant yngre velgere og du kan tape noe blant eldre velgere, det kan godt være at dette går i null. Jeg tror ikke det har samme sjokkeffekten som det en gang hadde, sier Todal Jenssen til Dagen.

Høvset sier til Nettavisen at hun ikke ønsker omtale av sitt privatliv:

- Dette må jeg kunne ha en mening om hvordan påvirker KrF, og der er jeg usikker.

- Jeg har ikke noe ønske om å kommentere mitt privatliv eller at media omtaler det, sier Høvset til Nettavisen.

- Må kunne ha en mening om det

Vi har derfor tatt en ekstra ringerunde for å sjekke sakens relevans.

Nettavisen har også snakket med valgforsker Anders Todal Jenssen, som forklarer sin rolle slik:

- Jeg ble spurt om det at dette ble kjent, ville påvirke partiet positivt eller negativt. Det må vi kunne ha en mening om, sier Todal Jenssen til Nettavisen.

- Hvem man bor med, er ikke en privatsak

Ekspert i presseetikk, Gunnar Bodahl-Johansen, sier til Nettavisen at en omtale av saken er relevant:

- Saken har relevans til partiet, dette må vi ha åpenhet om i 2016. Dette er ikke spekulativt.

- Hvem man bor med, er ikke en privatsak. Hun er kommunikasjonssjef i et parti som har sterke synspunkt på samliv, derfor er ikke dette snuskete å omtale. Privatlivet er å gå innenfor dørterskelen, ikke å omtale et etablert forhold, fortsetter han.

- Kan være belastende

Bodahl-Johansen sier det er interessant hva som skjer i KrF:

Gunnar Bodahl-Johansen er ekspert i presseetikk.

- Høvset har selv annonsert dette, jeg synes det er interessant i den konteksten hun befinner seg i. I 2016 mener jeg dette er en sak det er naturlig å omtale i et åpent samfunn. Jeg synes det er drøyt å trekke inn spørsmålet om «privatlivets fred» i det offentlige rom her. Hun har ikke noe behov for å hemmeligholde det når hun forteller det, samtidig som jeg forstår det kan være belastende i et parti som KrF.

Han understreker at dette ikke er sjokkerende:

- Det er ingen sensasjon i vår tid å ha en homofil samboer. Nettopp i et parti som KrF er det interessant at vi ser alternative samlivsformer. I mange kristne miljøer er dette selvsagt betent, men Høvset har ikke gjort noe forsøk på å skjule det. Uansett om profilen er lukket eller åpen på FB, forsøker man ikke å skjule noe når man forteller om det der, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere