RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrFU-leder åpner for homofiles rett til ekteskap og adopsjon

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): KrFu-leder Emil André Erstad ønsker en ny diskusjon om homofiles rett til ekteskap og adopsjon. Moderpartiet står derimot fast på sin politikk.

Leder av Kristelig Folkeparti Ungdomsparti Emil André Erstad har tatt til orde for en ny debatt om homofiles rett til å inngå ekteskap og adoptere.

- Vi har en felles ekteskapslov i dag. Hvis vi skal være et familieparti, må vi ha en god politikk for alle typer familier. KrF har aldri vært i tvil om at homofile kan være gode omsorgspersoner, derfor bør vi også kunne gi homofile rett til å adoptere. Nå bør vi ta en ny diskusjon om homofile bør gifte seg og adoptere barn, sier Erstad til NRK.

Fungerende leder i Kristelig Folkeparti (KrF), Dagrun Eriksen, mener partiet står fast på punktet i partiprogrammet som sier at bare heterofile kan adoptere og ha rett til assistert befruktning.

- Det er helt legitimt at KrFU nå tar opp denne saken. Dette er en sak vi må diskutere som alle andre politiske saker, men det er ikke noe som tilsier at KrF på kort sikt vil endre syn i denne saken, sier fungerende leder i Kristelig Folkeparti (KrF), Dagrun Eriksen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere