*Nettavisen* Nyheter.

Krig er moro

«Advance Wars: Dual Strike» er det beste strategispillet du får til Nintendo DS.

09.02.06 14:18

«Advance Wars» er en håndholdt klassiker for hobbystrategene.

Nå er spillet å få på Nintendo DS, og naturligvis gjør den trykkfølsomme skjermen underverker for tilhengerne av strategispill du kan putte i lomma.

I enkle trekk går «Advance Wars: Dual Strike» ut på å flytte ditt arsenal av militære enheter rundt på forskjellige kart. Du må tenke strategiske plasseringer (du kan hjemme deg i skogen), ta hensyn til land, vann og luft og du må lære deg de forskjellige enhetenes styrker og svakheter.

I tillegg kjemper du med ulike CO-er (Commanding Officer) som hver har sine styrker og svakheter.

Til å begynne med kan mulighetene i spillet virke overveldende, men du lærer deg triksene kjappere enn du tror, og kan snart stå rakrygget som militærstrateg av rang.

Klikk og dra
Tidligere har du måttet bruke styrekrysset og knappene for å kontrollere enhetene rundt på kartet, men den tid er nå forbi.

Nintendo DS har som kjent en trykkfølsom skjerm, og denne er som skapt til strategispill. Nå markerer du eneheten du vil gi en kommando, flytter han dit du vil og velger handling bare ved å klikke på skjermen med skrivestiften. Genialt.

Rask underholdning
Spillet starter kjapt og slagene er korte (du får mer poeng jo kortere de er). Spillet passer dermed ypperlig som underholdning på bussen hjem fra skole eller jobb, men kan samtidig underholde deg i timesvis.

Dessverre lar ikke «Advance Wars: Dual Strike» deg bli særlig godt kjent med figurene i spillet, og den rollespillaktige avhengigheten du får i for eksempel «Fire Emblem» til GBA uteblir. Til det er dialogene altfor intetsigende. Heldigvis kan du avbryte dem med et tastetrykk.

«Advance Wars: Dual Strike» er likevel det garantert beste strategispillet du får til Nintendo DS, og bør være en selvskreven julegave til eiere av konsollen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag