*Nettavisen* Nyheter.

Krig med informasjon

Forsvarssjef Sverre Diesen nekter å svare på spørsmål, og har valgt å krige mot TV 2 Nettavisen. Et godt alternativ kunne kanskje være å ta avstand fra tvilsom konsulentbruk i Forsvaret?

20.12.05 14:26

Diesen fikk ansvaret for å rydde opp i konsulentbruken i Forsvaret. Etter TV 2 Nettavisens avsløringer om at hans samboer Elisabeth Natvig trolig blir omfattet av korrupsjonsgranskingen, måtte Diesen trekke seg fra granskingen.

At den nye forsvarsministeren Anne-Grete Strøm-Erichsen fant det riktig at departementet overtok hele ansvaret for den eksterne granskingen, var svært viktig og tvingende nødvendig for å gjenskape tilliten til Forsvaret.

Ikke minst TV 2 Nettavisens siste avsløringer om at en av Diesens nære medarbeidere, PR-rådgiveren Christian Bugge Hjort, fikk en lukrativ konsulentavtale for å jobbe med blant andre Diesen om den militærfaglige langtidsplanleggingen, viser at Forsvaret ikke kan ha noe med denne granskingen å gjøre.

Bare denne ene avsløringen fra TV 2 Nettavisen har skapt panikk i forsvarsledelsen, som i stedet for å forsikre skattebetalerne om at det nå skal ryddes opp, har valgt å gå til krig mot budbringeren.

Diesen har aldri svart på spørsmålet om konsulentavtalen Bugge Hjorth fikk, var kritikkverdig, til tross for gjentatte henvendelser fra TV 2 Nettavisen. Han har ikke benyttet anledningen til å ta avstand til den tvilsomme konsulentbruken i Forsvaret.

I stedet skyter staben hans vilt rundt seg, uten å treffe blink.

Forsvarsledelsen trenerte først TV 2 Nettavisens avsløring ved å la være å svare på spørsmål i nesten en uke. Til slutt beklaget vi, og sa at TV 2 Nettavisen ikke hadde noe annet valg enn å skrive en sak uten tilsvar fra Forsvaret. Da fikk vi et tilbud om andre nyhetssaker, mot å droppe denne ene saken om Bugge Hjorth.

Etter at vi takket nei til å la oss kjøpe til taushet om den gullkantede kontrakten, forsøkte forsvarssjefen å undergrave TV 2 Nettavisens troverdighet ved å komme med påstander om at vi farer med løgn og usannheter - på sin egen hjemmeside!

Diesen nekter fortsatt å uttale seg direkte til oss.

Er det rart vi lurer på hva man har fått igjen for 1,3 millioner kroner i konsulenthonorar for PR-arbeid?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.