RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krigen alle taper

Sist oppdatert:
Terroren i Irak øker. Hver dag dør amerikanere i nye terrorangrep. Og de eneste som er overrasket, er amerikanerne selv.

Paul Bremer, som er USAs sivile administrator i Irak, mener årsaken er at terroristene ser at gjenoppbyggingen av Irak går i riktig retning.

Men går gjenoppbyggingen i riktig retning når antall terroraksjoner økes for hver dag, og både sivilbefolkningen og de amerikanske soldatene lider store tap?

Motstanderne av krigen i Irak har hele tiden forfektet at man ikke kan bombe terroristene bort fra verdenskartet. Det eneste krig fører til, er mer terror. Vi har sett det i Midtøsten og vi ser det nå i Irak.

Det betyr ikke at vi skal akseptere terror og aldri reagere mot terrorisme. Det er viktig å slå tilbake mot den økende terroren i verden.

Men etter 11. september har hele den vestlige verden gått inn i en terror-psykose. Bare ordet terrorist nevnes, setter vi til side normal rettssikkerhet og andre menneskelige verdier - verdier vi ellers ser på som fundamentale i vårt samfunn.

Krekar-saken har etter hvert blitt et slikt eksempel. Norske myndigheter er i ferd med å ofre en mulla på rettsikkerhetens alter. Og det blir akspertert av nesten alle, fordi vi ikke liker hans politiske ytringer.

Samtidig har flere land i Europa fått inn forslag til nye terrorlover der politiet skal få friere fullmakter. Men er det dette vi ønsker? Og ikke minst - vil det føre til mindre terror?

Det som skjer i Irak angår oss alle.

Skal det bli varig fred i et land eller en region, må freden bygges på gjensidig tillit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere