GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Ifølge BBC skal flere dyr ha blitt skutt og drept som en følge av krigen.

- Jeg hadde to geiter og et esel som soldatene drepte. I tillegg ble 10 høner, våre kyllinger og to ender drept. Eslene og endene var mine. Resten tilhørte familien, sier 16 år gamle Ahmed til BBC .

Ahmed kan ikke skjønne hvorfor dyrene ble drept.

- Hvorfor vil soldatene drepe dyr? Jeg kan ikke tro at fugler er skadelige. Mine hvite duer ble skutt. Jeg vet dette fordi jeg fant levningene, forteller Ahmed.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Blodig dyrehage
Det finnes også en dyrehage i Rafah, sør på Gaza-stripen. Denne dyreparken ble hardt rammet av missilene, skriver Times.

- Dyrene har ikke hatt et bra liv. Det har heller ikke folk på Gaza, sier Abu Jameel Qassim, til Times.

Noen få dyr overlevde bombardementet, blant annet de to løvene Shaer og Sabrina, dyreparkens stolthet. Flere av dyrene rømte inn i administrasjonsbygningen da burene åpnet seg, men de fleste døde. Løvene klarte seg, og nå skal Sabrina få unger.

- Det var et mirakel at de overlevde. Sabrina skal snart føde og er i dårlig forfatning, sier Qassim.

De fleste dyrene døde av sult, men en kamel, flere struts og en ape døde av missiler og skudd. Tre rever, to ulver og to aper overlevde sammen med løvene.

Les mer fra Dittdyr. no:

Spiste dødelig sushi

Pingvinene dør ut

Løvene koser seg i snøen

Plaget i barne-TV
Løvene i Gaza har vært igjennom mye også utenom krigføring. I 2007 ble de kidnappet av en lokal klan, for så å bli reddet av Hamassoldater i et velregissert PR stunt. Få måneder senere ble løvene utsatt for barne-TV, da en skuespiller utkledd som en bie kastet løvene rundt etter halen. Kanalen al-Aqsa hevdet de ville fokusere på dyreplaging.

Mange av dyrene er et resultat av omfattende smugling mellom Egypt og Gaza. Israel har forsøkt å ødelegge tunnelene under grensen som smugler mennesker, våpen, dyr og mat.