RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krigens kjedelige offer

Sist oppdatert:
Hvordan utvikleren har klart å gjøre et spill med svære krigsroboter og heftige eksplosjoner så kjedelig, er et mysterium.

(Spillmagasinet): Et spill med enorme krigsroboter og heftige eksplosjoner er per definisjon tøft og pleier å by på massevis av underholdning.

Dessverre gjelder ikke det Xbox 360-spillet «Chromehounds».

Guide:Flere spill til Xbox 360.

Se 90 bilder fra spillet.

Stygt og kjedelig

For i tillegg til en enormt uinspirerende historie - det er krig og du skal ordne opp - er spillet så lite pent at jeg de første minuttene bare satt og måpet.

«Vi forlanger mer enn ensfargede flater, dritdølle teksturer og et latterlig lavt detaljnivå.»

Dette er neste-generasjon, vi forlanger mer enn ensfargede flater, dritdølle teksturer og et detaljnivå selv Xbox ler av.

De ulike brettene er heller ikke noe å skryte av. I tillegg til å ligne fryktelig mye på hverandre, bærer en rekke av de preg av å være satt sammen i hui og hast fordi «Chromehounds» trengte noen flere kamparenaer.

Alt jeg har skrevet hittil kunne vært tilgitt hvis selve spillet hadde holdt mål, men det gjør det så absolutt ikke. Robotene dine er utrolig klønete å styre og beveger seg som snegler i sirup, og kampene går ut på å skyte med puslete våpen på noen stokk dumme fiender i ny og ne.

Masser av potensiale

Det mest skuffende er at spillet har masser av potensiale. Utviklerne har implementert seks enspillerkampanjer hvor du i hver styrer en spesiell type robot.

Alle skiller seg klart fra hverandre og krever at du benytter ulike taktikker og teknikker. Styrer du for eksempel generaltypen ligner spillet mest på et strategispill, mens nærkamptypen lar deg «løpe» rundt og krige.

Etter hvert oppdrag låser du opp robotdeler som du enten kan bruke til å sette sammen en helt ny robot eller modifisere en du allerede har.

Du kan med andre ord bygge dine egne roboter, noe som hadde det vært kjempegøy hadde det ikke vært for at spillet er så kjedelig.

God flerspiller

Det som redder «Chromehounds» fra å bare være sorgen er flerspillerdelen. Den lar deg delta i en svær kampanje som ikke tar slutt før en av de tre hærene du kan velge mellom står igjen.

Riktignok er ikke hastigheten på kampene høyere i flerspillerdelen, men de fleste motstanderne er smarte og du må faktisk bruke de ulike taktikkene og teknikkene.

I tillegg er det å se grensene flytte på seg, og vite at du er med på å påvirke hva som skjer, enormt motiverende.

Anbefales ikke

Med andre ord, skal du spille alene er ikke «Chromehounds» verdt pengene. På Xbox Live er historien en annen, og er du ute etter online robotaction kan du gjøre større tabber enn å kjøpe «Chromehounds».

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere