RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krigsforbrytermistenkt tatt på Gardermoen

Sist oppdatert:
Skal ha blitt pågrepet med falsk pass.

Folkemordettersøkte Charles Bandora (57) fra Rwanda, ble pågrepet på Gardermoen tirsdag, melder NTB.

Bandora er ettersøkt av Interpol, mistenkt for forbrytelser mot menneskeheten, forbrytelser mot liv og helse, folkemord, deltakelse i folkemord, planleggingen av folkemord og organisert kriminalitet.

Pågrepet med falsk pass
Han ble pågrepet på Gardermoen da han kom med fly fra Belgia og forsøkte å komme seg inn i Norge med falsk pass, skriver nettavisen Allafrica.com.

Romerike politidistrikt bekrefter overfor NTB at de har pågrepet en person med ukjent identitet.

- Vi pågrep en person som antas å ha rwandisk opprinnelse på Gardermoen i går. Han forsøkte å komme seg inn i landet med et falskt pass. Vi har ikke fått bekreftet om det faktisk er den ettersøkte mannen, så vi holder ham i arresten inntil videre, sier jourhavende politiadvokat Åsmund Yli i Romerike politidistrikt til NTB.

Ville søke asyl
Dagbladet får bekreftet arrestasjonen både hos norsk politi og Justisdepartementet, og mannens advokat sier 57-åringen kom til Norge for å søke asyl. Han hadde først forsøkt å søke asyl i Belgia, fordi han har barn bosatt i landet, men ble avvist og bedt om å søke asyl i Norge.

Ifølge Allafrica.com reiste Bandora med et pass fra Malawi da han ble pågrepet. Passet skal ikke ha vært utstedt i Bandoras navn, og han hevder å ha fått passet fra bekjente.

- En god utvikling
Augustin Nkusi, talsmann for påtalemyndigheten i Rwanda, er begeistret for utviklingen i saken.

- Jeg vil ikke spekulere i hvorfor han ble sluppet fri i Belgia, men dette er en god utvikling i saken, sier han til Allafrica.com.

Bandora skal ha vært en innflytelsesrik maktfigur i det hutudominerte regjeringspartiet MRND, som styrte Rwanda under folkemordet i 1994. I tillegg skal Bandora ha trent militsgrupper under folkemordet.

Bandora ble arrestert i Malawi i januar, etter at rwandiske myndigheter påpekte at Malawi, Mosambik og Zambia «ikke gjorde noenting» for å pågripe ettersøkte rwandere som hadde bosatt seg i landene deres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere