*Nettavisen* Nyheter.

Krim-klassikere blir spill

Foto: Håvard Solem, TV 2 Nettavisen

Snart kan du løse mordmysterier selv, i stedet for å lese om dem i påsken. Agatha Christies krimklassikere skal nemlig nå bli PC-spill

Det er Agatha Christies barnebarn, Matthew Prichard, har sagt ja til at fem av Christies klassiske bøker kan gis ut som dataspill.

Selskapet Chorion har fått rettighetene til spillene, som skal gis ut de i løpet av de neste seks årene, og det er Hercule Poirot og Miss Marple som skal bli de nye digitale heltene, skriver Dagbladet.

Foruten å sitte på rettighetene til de to Christie-karakterene, har Chorion også sikret seg Inspector Maigret og verkene til Enid Blyton.

Når det gjelder Agatha Christies verker, kan Chorion velge mellom 66 romaner, 154 noveller og 20 skuespill når de skal lage dataspillene.

- Min bestemor var svært opptatt av å bruke nye metoder for å nå mennesker som kunne glede seg over arbeidet hennes. Å lage PC-spill av bøkene gjør det mulig å introdusere klassiske mysterier til et helt nytt publikum, skriver Prichard i en pressemelding ifølge AP.

Agatha Christie er verdens mest solgte forfatter, bare slått av Bibelen og Shakespear. Hunhar solgt rundt to milliarder bøker og er oversatt til mer enn 70 språk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.