Kriminelle gjenger i Oslo skal ha sluttet fred

Gamle fiender i Young Guns og B-gjengen har lovet hverandre å legge ned våpnene, ifølge Dagbladet.

29.08.12 07:44

Oslo (NTB): Flere av de gamle fiendene i Young Guns og B-gjengen i Oslo skal ha inngått en høytidelig fredsavtale, skriver Dagbladet.

Inne på et kontor på Tøyen i Oslo, et steinkast fra politihuset, troppet det fredag opp åtte norskpakistanske menn fordelt på to grupper som i mange år har vært bitre fiender. De viktigste møtedeltakerne var menn som på hele 2000-tallet har blitt utpekt av politiet som lederskikkelser i henholdsvis Young Guns og B-gjengen og blitt knyttet til drapsforsøk på hverandre.

Aldri mer voldelige konfrontasjoner på tvers av gruppene, utnevning av nøkkelpersoner som skal avverge gryende sammenstøt mellom de yngre gjengmedlemmene og åpning for forretningsmessig samarbeid. Det skal være hovedinnholdet i avtalen, som ifølge Dagbladets opplysninger ble velsignet med en muslimsk bønn på stedet.

Bakteppet for møtet er et år med noen av de alvorligste voldsepisodene i Oslos underverden på lang tid. Fredsavtalen omfatter også B-gjengvennene i miljøet kalt Furuset Bad Boys, der en sentral 28-åring ble forsøkt drept med flere skudd 18. mai i år.

Ideen om en fredsavtale skal ha modnet hos de mest erfarne gjengskikkelsene det siste halvåret. Flere av mennene har barn i barnehagealder og noen av dem har levd i konstant frykt for hevnangrep i årevis. Samtidig skal begge sider være enige om at skyteepisodene tiltrekker seg politiinnsats som går på bekostning av store, lukrative narkohandler, skriver Dagbladet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.