RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krimklassiker endelig på DVD

Sist oppdatert:
Husker du påskekrimen «Rød Snø»? Nå er serien endelig på DVD og i disse påsketider er den absolutt verdt en titt.

«Rød snø»
Regi: Bo Hermansson
Skuespillere: Sven Nordin, Kjersti Holmen, Thomas von Brömsen og mange flere.
Tid: Ca. 4 timer
Aldersgrense: 11 år
Sjanger: Thriller

«Rød snø» ble vist på statskanalen i 1985 og jeg husker at jeg fikk lov å se på. I ettertid lurer jeg på hvordan mine foreldre kunne la en seks år gammel gutt se på en så skummel serie - visse scener fra denne krimklassikeren husker jeg nemlig godt ennå. Altfor godt.

Året er 1942 og krigen er i gang. Anne Eriksen er på toget på vei til å møte gamle venner og bekjente på Dalsland. Hun tar inn på Linds Pensionat i Nössemark, hvor Ruth Lind og sønnen Evert huser alt fra nære venner til fremmede gjester.

Alt er så idyllisk bortsett fra en ting - de er altfor nærme den norske grensen.

Oppholdet blir langt i fra så fredfullt som gjerne ønsket. Besøket får nemlig uante konsekvenser, og allerede i den første delen av serien blir to personer funnet drept. En soldat ombord på et tog og en mystisk skiløper som har lusket rundt pensjonatet.

Dette er uten tvil den beste norske påskekrimserien som har blitt laget. I alle fall for oss nostalgikere. Den intense spenningen løses opp med masse humor og det er også anledning for litt romantikk mellom slagene.

Det hele er enkelt laget, men med en god gammeldags vri som gjør at vi følger historien til siste slutt fremfor å få løsningen med en gang. Slik god krim virkelig skal være. Seeren skal og bør være med på hendelsene.

Nå, 20 år senere, ser man jo at ting kanskje ikke er så bra som det var i 1985. Blant annet er bilde tildels dårlig og historiens fremdrift kan drøye litt lenger enn strengt tatt nødvendig.

Men hvem bryr seg egentlig om slike bagateller når en klassiker slippes på DVD? Ikke jeg. For meg var dette et hjertelig gjensyn som jeg gjerne vil anbefale andre også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere