Krimteknikere ved huset til Veronica

Politiet i Sogn og fjordane bekrefter at det er Veronica Hegghgeim Stegegjerdet (22) som er funnet død.

Politiet i Sogn og fjordane bekrefter at det er Veronica Hegghgeim Stegegjerdet (22) som er funnet død. Foto: Politiet

Politiet har sperret av et stort område rundt huset til omkomne Veronica Heggheim Stegegjerdet.

16.11.14 13:35

Søndag ble det bekreftet at det var 22-åringen som fredag ble funnet død i Sogndal.

– Vi har fått bekreftet at det var Veronica Heggheim Stegegjerdet som ble funnet død. De pårørende er informert, sier fungerende lensmann i Sogndal, Asle Karoliussen til NTB.

Krimteknikere fra politiet er søndag ved huset til kvinnen, melder NRK. Et stort område rundt boligen er sperret av, og politiet jobber med hunder i terrenget.

Ifølge Karoliussen er det ting i området som gjør at de har satt opp sperringene.

– I dyp sorg
Det var en turgåer som fant et lik i vannet i den innerste delen av Barsnesfjorden i Sogndal fredag. Kvinnen ble lørdag obdusert ved Gades Institutt i Bergen, og søndag ble det bekreftet at det var Veronica som var funnet.

Familiens bistandsadvokat Synne Catrin Øren sier til NTB at det har vært en vanskelig tid for familien, og at de nå har det svært vondt.

– Familien har hatt tre vanskelige uker hvor de har levd i uvisshet. De er lettet over at Veronica er funnet, men nå går de inn i en ny vanskelig fase hvor håpet om å finne henne i god behold er borte. Samtidig har de fortsatt ikke fått svar på hva som har skjedd. Det smerter å se hvordan familien har det nå. De er i dyp sorg, sier Øren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I dette området ved Barsnesfjorden var det Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet fredag. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)


– Utsatt for trusler

Karoliussen ønsker ikke si noe om dødsårsaken eller om de tror det har skjedd noe kriminelt.

– Det finnes ingen skriftlig obduksjonsrapport ennå, og dermed er det ikke mulig å kommentere den. Vi avventer videre kommentarer til både den foreløpige og den endelige obduksjonsrapporten er klar, sier Karoliussen til NRK.

Trusler og vold
Flere personer NRK har snakket med, opplyser at Veronica skal ha blitt utsatt for trusler og vold fra et belastet miljø i Sogndal i tiden før hun forsvant.

Politiet har ikke ønsket å kommentere disse opplysningene, men sier de har avhørt flere personer i Sogndal i forbindelse med forsvinningen.

Politiet har i løpet av etterforskningen innhentet forklaringer fra rundt 50 personer. Dette er personer i Veronicas omgangskrets, venner, familie og folk som har befunnet seg i det aktuelle området i tidsrommet hvor hun sist ble sett.

Karoliussen sier det ikke har vært gjort nye avhør i løpet av helgen, og at ingen vitner har fått endret status. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag