Kripos bistår i etterforskning av Brevik-saken

Foto: Politiet

Kripos er hentet inn for å etterforske datatekniske spor i saken der en politimann er siktet for å ha drept Linn Madelen Bråthen (33) ved Brevik.

20.08.13 13:35

Stathelle/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Det er Vestfold politidistrikt som etterforsker saken, ettersom den siktede politimannen (40) er ansatt i Telemark politidistrikt.

Politiet har vurdert å be om bistand fra Kripos i den taktiske etterforskningen, men har foreløpig ikke gjort det, ifølge politiadvokat Lise Dalhaug.

Sosiale medier
- Vestfold politidistrikt har imidlertid bedt om noe teknisk bistand knyttet til datatekniske spørsmål, blant annet til meldinger publisert på sosiale medier. Det vil fortløpende blir vurdert om det er behov for å be om taktisk bistand eller ytterligere teknisk bistand, heter det i en pressemelding fra politiet tirsdag.

Den drapssiktede politimannen (40) ble fredag fengslet i fire uker, hvorav to i full isolasjon, men har anket kjennelsen til lagmannsretten.

Observert på brua
En kollega av den drapssiktede politimannen skal ha observert de to gående over brua forut for at Linn Madelen Bråthen (33) havnet i sjøen, skriver VG. Politikollegaen var ikke øyenvitne til det angivelige drapet, men så de to sammen på spasertur, etter det avisa får opplyst.

Etter at han først ble siktet for falsk forklaring, endret han sin versjon av hendelsesforløpet. Han hevder nå at han ble vitne til at Bråthen tok sitt eget liv ved å hoppe fra Breviksbrua natt til 3. juli. Politiet mener imidlertid at 40-åringen dyttet eller kastet henne ned. Han hevder de to gikk på en spasertur uten noe bestemt mål, og at det var hun som valgte retningen.

Identifiserte kvinnen
Da 33-åringen ble funnet død, var den siktede politimannen selv med for å identifisere henne, og dødsfallet ble umiddelbart kategorisert som selvmord. Først da en venninne av den avdøde skaffet avgjørende videobevis, tok politiet tak i saken, og den ble overført til Vestfold politidistrikt.

Ifølge broren til den døde kvinnen hadde den siktede politimannen tilgang til hennes datamaskin i tiden etter dødsfallet. Kvinnens passord til sosiale medier var lagret på maskinen, skriver VG. Ifølge broren er blant annet loggen for telefon- og chatteprogrammet Skype slettet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.