*Nettavisen* Nyheter.

Kripos bistår i jakten på brannstifter

TØNSBERG 20090210: Politiet har mistanke om at fem branner i Tønsberg natt til tirsdag er påsatt. To personer måtte forlate sitt hjem da en av søppelbrannene spredte seg. Foto: Peder Gjersøe/SCANPIX

Politiet i Tønsberg fortsetter å jage en mulig brannstifter, nå med hjelp fra Kripos.

11.02.09 09:15

Ingen er så langt mistenkt i forbindelse med fem branner i Tønsberg sentrum natt til tirsdag. Politiet mener alle brannene er påsatt og jakter på en brannstifter. Alle tilgjengelige ressurser er satt på saken, og i tillegg får politiet lokalt bistand fra Kripos.

Henter inn brannhund
- Vi får en brannhund fra Kripos. Hunden kan lukte om det er brennbar væske, forklarer politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Tønsberg politistasjon til Nettavisen.

Truet med å sprenge politihuset
En 21 år gammel mann er pågrepet etter at han truet med å sprenge politihuset i lufta, men ifølge Sakrisvold er denne mannen ikke mistenkt i forbindelse med brannene. Mannen, som er en kjenning av politiet, ble pågrepet og tatt med til avhør i en annen sak. Da han skulle dimitteres framsatte han trusler og sa han skulle sprenge politihuset i lufta.

- Det er ikke grunn til mistenke han i forbindelse med brannsaken, men det er naturlig å spørre ham ut om hvor han var natt til tirsdag, sier Sakrisvold.

Ønsker flere tips
Politiet gikk tirsdag ut og ba om publikums hjelp i etterforskningen av saken. Særlig var de interessert i å høre fra folk som hadde oppholdt seg i Tønsberg sentrum natt til tirsdag.

- Vi har fått inn en del tips, men ønsker flere. Det er viktig for oss å kartlegge hvem som har vært i byen på det aktuelle tidspunktet, sier Sakrisvold.

Tror fem branner er påsatt
Politiet mistenkte først at i alt seks branner i Tønsberg sentrum mandag og natt til tirsdag var påsatt, men har nå redusert tallet til fem.

- Den første brannen, som skjedde mandag klokka 13, tror vi ikke lenger er påsatt, sier Sakrisvold. Dette var en brann i en søppelcontainier i Ollebukta som slukket av seg selv. Nå tror politiet at bruk av skjærebrenner var årsaken til denne brannen.

Dermed blir brannen i et søppelstativ i Gråbrødregården i sentrum av byen klokka 23.30 den første av dem som skal være påsatt. Denne brannen ble raskt slukket.

Like før klokka 02 kom det nok en melding om brann i Gråbrødregaten, også denne gang i et søppelstativ. Samtidig kom det melding om brann i Øvre Langgate. Der var det full fyr i den ene husveggen på et bolighus, ifølge politiet. Arnestedet var også her et søppelstativ. To personer som befant seg i huset kom seg uskadet ut. Huset ble påført store skader.

Mens politiet var ute i området og gjorde sine søk, kom en patrulje over nok en brann i Kammegaten, mindre enn 100 meter fra Gråbrødregaten. Her ble det bare mindre skader. Den siste brannen ble meldt 03.45 i Danakleiven, også det i nærheten av de tidligere brannene tidligere. Dette er også et område med tett trehusbebyggelse.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.