Gå til sidens hovedinnhold

Kripos bistår i jakten på brannstifter

Politiet i Tønsberg fortsetter å jage en mulig brannstifter, nå med hjelp fra Kripos.

Ingen er så langt mistenkt i forbindelse med fem branner i Tønsberg sentrum natt til tirsdag. Politiet mener alle brannene er påsatt og jakter på en brannstifter. Alle tilgjengelige ressurser er satt på saken, og i tillegg får politiet lokalt bistand fra Kripos.

Henter inn brannhund
- Vi får en brannhund fra Kripos. Hunden kan lukte om det er brennbar væske, forklarer politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Tønsberg politistasjon til Nettavisen.

Truet med å sprenge politihuset
En 21 år gammel mann er pågrepet etter at han truet med å sprenge politihuset i lufta, men ifølge Sakrisvold er denne mannen ikke mistenkt i forbindelse med brannene. Mannen, som er en kjenning av politiet, ble pågrepet og tatt med til avhør i en annen sak. Da han skulle dimitteres framsatte han trusler og sa han skulle sprenge politihuset i lufta.

- Det er ikke grunn til mistenke han i forbindelse med brannsaken, men det er naturlig å spørre ham ut om hvor han var natt til tirsdag, sier Sakrisvold.

Ønsker flere tips
Politiet gikk tirsdag ut og ba om publikums hjelp i etterforskningen av saken. Særlig var de interessert i å høre fra folk som hadde oppholdt seg i Tønsberg sentrum natt til tirsdag.

- Vi har fått inn en del tips, men ønsker flere. Det er viktig for oss å kartlegge hvem som har vært i byen på det aktuelle tidspunktet, sier Sakrisvold.

Tror fem branner er påsatt
Politiet mistenkte først at i alt seks branner i Tønsberg sentrum mandag og natt til tirsdag var påsatt, men har nå redusert tallet til fem.

- Den første brannen, som skjedde mandag klokka 13, tror vi ikke lenger er påsatt, sier Sakrisvold. Dette var en brann i en søppelcontainier i Ollebukta som slukket av seg selv. Nå tror politiet at bruk av skjærebrenner var årsaken til denne brannen.

Dermed blir brannen i et søppelstativ i Gråbrødregården i sentrum av byen klokka 23.30 den første av dem som skal være påsatt. Denne brannen ble raskt slukket.

Like før klokka 02 kom det nok en melding om brann i Gråbrødregaten, også denne gang i et søppelstativ. Samtidig kom det melding om brann i Øvre Langgate. Der var det full fyr i den ene husveggen på et bolighus, ifølge politiet. Arnestedet var også her et søppelstativ. To personer som befant seg i huset kom seg uskadet ut. Huset ble påført store skader.

Mens politiet var ute i området og gjorde sine søk, kom en patrulje over nok en brann i Kammegaten, mindre enn 100 meter fra Gråbrødregaten. Her ble det bare mindre skader. Den siste brannen ble meldt 03.45 i Danakleiven, også det i nærheten av de tidligere brannene tidligere. Dette er også et område med tett trehusbebyggelse.

HTML EMBED
Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken