RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Nano Cartagena/AP-Scanpix)

Kripos etterforsker kokaintiltalt

Sist oppdatert:
Kripos har iverksatt en etterforskning av kvinnen som rømte fra kokaintiltale i Bolivia.

Kripos bekrefter i en pressemelding mandag at de har igangsatt en etterforskning av en 20 år gammel lillesandskvinne som rømte fra Bolivia til Norge tidligere denne måneden.

- Kvinnen er, som tidligere uttalt, satt under tiltale av bolivianske myndigheter. Kripos kan opplyse at det har vært kontakt med boliviansk påtalemyndighet i anledning saken. Det nærmere innholdet i denne dialogen med bolivianske myndigheter har vi ikke anledning til å offentliggjøre, opplyser Kripos i en uttalelse.

Siktet for smugling
Kripos bekrefter også at det er tatt ut siktelse mot kvinnen.

- Kvinnen er siktet for medvirkning til forsøk på innførsel av narkotika til Norge, sier politiadvokat Joakim Staff i Kripos til NRK.

Ingen utleveringsavtale
Statsadvokaten i Bolivia har tidligere uttalt at de vil sende en begjæring om utlevering. Men så langt har ikke Kripos mottatt noen formell begjæring fra bolivianske myndigheter.

Videre understreker Kripos at Norge har mulighet til å straffeforfølge norske borgere for narkotikaforbrytelser som er begått i utlandet.

Det finnes ingen utleveringsavtale mellom Norge og Bolivia, og dermed er det ingen fare for at kvinnen blir sendt tilbake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere