Kripos har funnet flere Øygard-SMS-er

Foto: Geir Olsen Lillehammer (Scanpix)

- Det er snakk om noen som er sentrale for begge parter i saken.

04.05.13 14:59

Øygard må nå belage seg på å måtte forklare seg om meldingene som handler om relasjonen mellom ham og jenta, skriver VG.

– Det kommer flere tekstmeldinger som omhandler forholdet mellom de to, men de viktigste meldingene er foreholdt Øygard, sier statsadvokat Thorbjørn Klundseter til avisen.

Til sammen har Kripos undersøkt seks mobiltelefoner i saken. Klundseter varslet før ankesaken startet at det ikke var sikkert at ytterligere tre telefoner ville bli ferdig undersøkt. Mandag legger Klundseter trolig siste rest av mobilbeviser fram, skriver avisen.

– Uheldig

Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, sier hun er kjent med de nye mobilbevisene, og sier de er sentrale for begge parter i saken.

– Det er snakk om noen som er sentrale for begge parter i saken, SMS-er som er sentrale for aktoratet og SMS-er som vi er opptatt av, sier Larsen til avisen.

Advokaten medgir at kommunikasjonen mellom Øygard og jenta som til nå har vært lagt fram i retten, er uheldig, men mener meldingene uansett bare gir uttrykk for hennes syn.

– SMS-ene beskriver det som jenta har sagt, at de var kjærester. Han bekreftet at han svarte med samme mynt, men at han absolutt ikke burde gjort det, og at han var for ukritisk i kontakten, uttalte hun etter at de første meldingene var lagt fram under ankesaken.

Ny programvare

Mandag er store deler av rettsdagen på Hamar satt av til forklaringer fra politioverbetjent Bjørn Bjørnstad fra Gudbrandsdal politidistrikt og senioringeniør Olav Tolo fra Kripos. Ved hjelp av egenutviklet programvare har Kripos-etterforskere klart å gjenskape en rekke meldinger som var slettet.

De nye meldingene som er blitt lagt fram i ankesaken, er både fra telefoner som er analysert en gang til og fra telefoner som tidligere har vært gjennom analyse med annen programvare. Fortsatt jobber etterforskerne med å analysere telefoner i saken, og det er ikke sikkert at resultatene foreligger før saken skal opp til doms.

Etterforskerne har funnet mer materiale enn hva som vil bli lagt fram i retten, men aktor Klundseter sier at bare det som er vesentlig for saken vil bli brukt.

Rune Øygard ble 17. desember i fjor dømt til fire års fengsel for seksuell omgang med ei mindreårig jente. Han anket saken på stedet og ankesaken startet i Eidsivating lagmannsrett på Hamar mandag 22. april. (©NTB)

Les også: Venn reagerte på at Øygard ikke klarte å avslutte samtalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.