*Nettavisen* Nyheter.

Kripos inntar nettsamfunn

Norges største nettsamfunn for ungdom, Biip.no, oppgraderer sikkerheten for sine yngste medlemmer. Nå implementerer de Kripos sin røde varslingsknapp i nettsamfunnet.

11.09.08 14:50

(BiipMag): Forrige uke lanserte Kripos i samarbeid med Justisdepartementet den «røde knappen» som et ledd i kampen mot barneporno og misbruk av barn. Knappen kan plasseres gratis på alle nettsteder, og Biip.no er det første, rene nettsamfunnet som tar i bruk denne tjenesten. Daglig leder i Biip.no AS, Erling Løken Andersen, håper samarbeidet med Kripos kan holde Biip.no rent for overgripere og samtidig hindre overgrep mot mindreårige.

- Sikkerheten til våre medlemmer tar vi svært alvorlig. Siden 30 prosent av våre medlemmer er mellom 12-16 år, har vi et samfunnsansvar for å sørge for at vårt nettsamfunn er en sikker arena for mindreårige. Vi har også oppdatert medlemsreglene våre for å presisere det aktive samarbeidet med Kripos, sier Løken Andersen.

Medlemstillegget finner man under punktet medlemsregler på Biip.no sin nettside.

LES OGSÅ
Yeye skifter navn

Oppretter egen Kripos-profil
Kripos opprettet onsdag en brukerprofil på Biip.no, men allerede har flere brukere lagt til «Kripos» som venn. Gruppeleder for særskilte objekter og politioverbetjent i Kripos, Jon ståle Samnes er positiv til Biip.no sitt engasjement.

- Politiknappen og profilen på Biip.no er en del av en større strategi. Vi ønsker større synlighet på nett og en brukerprofil er et virkemiddel. Kanskje vår tilstedeværelse på Biip.no hindrer overgrep mot mindreårige. Blir man venn med «Kripos» markerer brukerne avstand mot overgrep av barn. Samtidig økes oppmerksomheten rundt den røde knappen. Biip.no tar ansvar og vi håper flere nettsamfunn kaster seg på bølgen, sier Samnes.

Her kan du besøke Kripos' profil på Biip

Vises 8 millioner ganger i uka
Biip.no har lagt til den røde knappen i meldingsfunksjonen og på bunnen av nettsidene.
-Når et medlem mottar en melding fra en annen bruker, så finnes det en rød knapp i toppen av meldingen. Slik at man bare er ett klikk unna linken til Kripos sin tipsside. Knappen blir vist på alle sidevisningene til Biip.no. Dette betyr at knappen vil bli vist over en million ganger hver dag og ca. 8 millioner ganger i uka, avslutter Løken Andersen med.

SISTE FRA BIIPMAG:
Har du Norges raskeste SMS-tommel?
Elin Sogns beste shoppingtips
Stella McCartney for Google
Norsk surfefestival
Mischa Barton blir designer

Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag