RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Montasje: Scanpix/Roar Grønstad, Romerikes Blad)

Kripos jakter denne serievoldtektsmannen

Mannen som voldtok en seksåring på Skjetten i 2008 knyttes til nok en overfallsvoldtekt.

21. september i 2008 ble en da seks år gammel jente overfalt og voldtatt på en grusvei på Skjetten.

Jenta var på vei hjem da hun ble stanset av en fremmed mann, som tok henne med seg inn i en hage ved Johan Svendsens vei og Rikard Nordraaksvei.

Der skal hun ha blitt utsatt for seksuelle overgrep som politiet definerer som voldtekt, i tillegg skal den ukjente mannen ha tatt bilder av seksåringen.

Til tross for at politiet sikret seg DNA av gjerningsmannen har ingen blitt pågrepet for det seksuelle overgrepet, skriver Romerikes Blad.

Samme DNA i tre saker
Ifølge Dagbladet skal DNA som ble funnet i forbindelse med Skjetten-saken, være det samme som er funnet i to andre saker på Østlandet de siste årene.

I 2004 ble den samme DNA-profilen funnet etter at en mann skal ha onanert i skogkanten foran to mindreårige jenter ved Ulsrudvannet i Østmarka.

I oktober skal profilen ifølge avisa ha dukket opp igjen. Denne gangen i forbindelse med en overfallsvoldtekt i Oslo.

- Ikke første gang
Natt til 8. oktober i år ble en 18 år gammel jente overfalt og voldtatt ved Oppsal. I avhør har jenta forklart at det virket som det ikke var første gang mannen forgrep seg på noen.

Nå kan det vise seg at hun har rett. For DNA-profilen fra overfallsvoldtekten kan ifølge kilder Dagbladet har snakket med, også knyttes til overgrepet på Skjetten og blottingen i 2004.

- Vi etterforsker saken bredt for å se om det finnes likhetstrekk med tidligere saker, men tidspunktet er ikke riktig for å kommentere hva slags koblinger vi eventuelt har funnet. Etter Oppsal-saken leter vi etter en ukjent gjerningsmann, og det er fullt trykk på saken, sier politiadvokat Cecilie Lilaas-Skari til avisa.

Hun vil derfor ikke bekrefte at det er sammenheng mellom de tre hendelsene.

Fantomtegning
Ut i fra 18-åringens beskrivelser av mannen, har politiet gått ut med en fantomtegning de håper kan hjelpe dem med å finne gjerningsmannen.

Beskrivelsen av overfallsmannen er:

*Nordisk utseende

*Ca. 175 cm høy

*Rundt 30-35 år gammel

*Normal kroppsbygning

Bistand fra Kripos

Da Romerikes Blad sist skrev om overgrepet på Skjetten hadde de fått bistand av Kripos i saken.

- Hos Kripos har de oversikt over lignende saker, særlig når det gjelder modus og mulige gjerningsmenn. Saken etterforskes videre, sa daværende leder for etterforskningsseksjonen ved Lillestrøm politistasjon, politioverbetjent Bjørn Teigen til rb.no.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere