*Nettavisen* Nyheter.

Kripos skal avhøre trippeldrapssiktet asylsøker

Bergen (NTB): Etterforskere fra Kripos skal gjennomføre avhørene med den 30 år gamle trippeldrapssiktede asylsøkeren fra Sør-Sudan.

- Jeg skjønner at politiet ønsker å snakke med ham så snart som mulig, men når han kan avhøres aner jeg ikke, sa den siktedes forsvarer Fredrik Verling til NTB tirsdag kveld.

Dagbladet skriver at det er Kripos som skal gjennomføre avhørene med den trippeldrapssiktede mannen. Rettspsykiatrisk sakkyndige er oppnevnt. De skal gjennomføre en judisiell observasjon av mannen.

- Min klient vil bli værende til observasjon og utredning på Sandviken psykiatriske sykehus inntil videre. Så får vi se om han er i stand til å la seg avhøre av politiet etter hvert. Jeg er informert om at politiet har en plan om å fremstille ham for varetektsfengsling i Bergen tingrett torsdag, sier Verling til Dagbladet.

Verling møtte tirsdag sin klient. Møtet varte rundt en halvtime.

- Helsetilstanden hans begrenset møtelengden. Han er fysisk og mentalt medtatt. Jeg informerte han bare om mitt oppdrag, og så snakket vi litt om hvordan han hadde det. Vi snakket ikke om hendelsen i det hele tatt, sa Verling til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.