Gå til sidens hovedinnhold

Kripos tror amfetamin produseres i Norge

Oslo (NTB): Kripos har mistanke om at amfetamin produseres her i landet, men så langt er ingen illegale laboratorier avslørt.

Spor av amfetamin i kloakk og beslag av råstoffer til narkotikaproduksjon gjør at Kripos har mistanke om at det lages metamfetamin i Norge.

- Det er indikasjoner på at det foregår produksjon av amfetamin i Norge. Det er beslaglagt råstoffer for fremstilling av narkotika i Norge, skriver Kripos i sin rapport «Trender og utfordringer 2013-2014».

Funn fra prosjekt Drugmon, der Norsk institutt for vannforskning (NIVA) har studert kloakken i Oslo, viser at Oslo tilsynelatende har 30 ganger så stort forbruk av metamfetamin som Stockholm.

Norge topper den europeiske statistikken som viser funn av metamfetamin i kloakken sammen med Tsjekkia og Finland. De høye funnene av metamfetaminspor i kloakken i Norge, har bidratt til mistanken om innenlands produksjon.

Forsker ved Statens institutt for rusmiddelforskning Odd Hordvin har sett på innføring av amfetamin og metamfetamin til Norge. (©NTB)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter